torek, 19. september 2017

Dežurni Krivci praznujejo 20. obletnico!

Dežurni Krivci napovedujejo peti album in jubilejni koncert, obenem pa
predstavjajo singl ter videospot. Foto: Arhiv DK

Prleški grunt rockerji Dežurni Krivci ob 20-letnici ustvarjanja predstavljajo nov videospot »Lačni psi« in napovedujejo koncert z gosti v rodnem Svetem Juriju ob Ščavnici. Singl »Lačni psi« je obenem napovednik za prihajajočo peto studijsko ploščo, ki bo izšla v začetku prihodnjega leta pri neodvisni založbi God bless this mess records.

Avtor videa je Vitomir Kaučič, poznan režiser prleških grozljivk, zato je temu primerna tudi tematika in oblika, saj je posnet kot kratki film. V spotu v osrednjih vlogah nastopajo Dežurni Krivci, kot je pri Kaučiču običajno pa ne manjka krvi, orožja in »debelih« avtov. Omenjeno sodelovanje sicer ni novo, saj smo Krivce kot igralce, pa tudi njihovo glasbo, že lahko srečali v Kaučičevem celovečercu Korpus krispi, prav on pa je za skupino že režiral video Wanna kill.


»Lačni psi« je prva izmed že posnetih pesmi za prihajajočo ploščo, ki tako kot Strup in Fakti nastaja v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom, zvočno sliko pa sooblikuje tudi tonski tehnik skupine Štefan Kovač - Pipi.

Koncert ob 20-letnici se bo zgodil v petek, 6. oktobra 2017 v klubu JAMA v Svetem Juriju ob Ščavnici. Krivcem bodo na odru delale družbo prijateljske zasedbe Broken Lock, Zmajev rep in Muškat Hamburg ter drugi glasbeni gostje.


Piše: GBTM kolektiv

Ni komentarjev:

Objavite komentar