sreda, 18. februar 2015

Napovedujemo večer stare šole hc/punka-a

Slovenski Punk Rock Portal v sodelovanju s KUD KURD pripravljamo koncert »Kids of the black hole«. Koncert se bo zgodil v soboto, 21. februarja 2015, ob 22:00 v mariborski Pekarni. Vrata se bodo odprla pol ure prej, na dogodku pa bodo nastopili skupine, ki predstavljajo staro šolo hardcore punka:

► Final Approach (Krško)

► S.Z.I. (Železniki)

► Terror Unit (Maribor)
     
Prispevek za bende bo znašal 4 evre. Na dogodku bo vzpostavljen tudi distro. V koncertno dvorano bo dovoljen vnos lastnih opojnih in neopojnih pijač. Vabljeni!
  
Kratek opis skupin:



Final Approach
V klub KURD prihaja motor krške hardcore scene Final Approach. Njihovo ime je dobro znano na domači in tuji alter sceni, znani pa so tudi po živahnih nastopih. Nastali so leta 2002, pičijo pa old school hardcore punk, ki jo korenine pognal v 80-tih. Hitri in kratki komadi so ključ, ki se ga držijo člani skupine Final Approach. V besedilih se dotikajo političnih tem in družbenega angažmaja. Decembra so navrgli novi album »Sleep, Work, Buy, Die«, ki ga bodo premierno predstavili v Mariboru! Slednji je izšel pri Dirty Harry Punk Records iz Zagreba, izdajo pa je podprla tudi Založba Punk Portala. V svojo zbirki imajo še album »Discover Hate«, pa prvenec »Lost Youth« ter EP »Trash Me«. This is Krško, Not LA!


Sirup za Izkašljevanje
Zvoke stare šole hardcore punka pa bodo v Pekarno prinesli tudi legendarni S.Z.I. - Sirup za Izkašljevanje. Skupina prihaja iz Železnikov, kjer vedo kaj je dobra alternativna glasba in crust. Skupino S.Z.I. sestavljajo sami prekaljeni glasbeniki, na sceni pa so že skoraj dvajset let. Znani so po neposredni naravnanosti besedilih, ki dobijo svoj smisel brez dlake na jeziku. Skozi delovanje so navrgli album »20th Century« ter izdajo »Live from Železniki«, kaseta pa je bila takrat prevladujoč zvočni nosilec. Imajo tudi 4 way split kaseto skupaj z bendi Igne Natura Renovatum Integra, Ataxiofilia in Infernal Disgust. V prejšnjem tisočletju pa so izdali še 7˝ vinilno ploščo skupaj z bendom Senseless, ki jo lahko dobite tudi preko distra portala. Zagotovljena zdrava mera hardcore crust punka!


Terror Unit
Terror Unit je sveža skupina, ki je nastala v prvi polovici prejšnjega leta. Gre za hišni bend kluba KURD, iz katerega se večkrat slišijo hrupni zvoki, ki jih tvorita Ivan Žibert na bobnih in vokalu ter Žiga Valh na distorziranem basu. Navdih za ustvarjanje sta našla v različnih podzvrsteh metal in punk glasbe. Skupina sicer ne mara glasbenih oznak, vendar se v njuni glasbi slišijo vplivi crust punka, hardcora in extremnega metala z death, black, thrash začimbami. V besedilih predstavljata svoje horror ideje, anti-politično držo, kritiko družbe in njenih ustaljenih (tradicionalnih) praks. Terror Unit imajo dve demo izdaji in sicer »Live Demoliton« ter »Slaughtering the Democrats«, kjer se nahaja tudi singl »Skate the Graveyard«. Sobotni koncert bo njun prvi, zato si sigurno zaslužita podporo in vso pozornost!


Hvala za obisk in podporo!

Piše: Darko Krapetovič

Ni komentarjev:

Objavite komentar