sreda, 7. januar 2015

Valterap se vrača z novo plato

Ob koncu decembra je novo ploščo navrgl poetični punker in MC Valter Lapanja, po domače znan kot Valterap. Izdaja nosi naslov »Krap«, na njej pa je zbranih 7 štiklov. Skozi njih izpoveduje svoje poglede na svet in situacije, ki jih je doživel. Ta kratkometražni album je izšel v samozaložbi, poslušate pa ga lahko na bandcampu.



Valterap je svojo pot začel konec devetdesetih, za sabo pa ime že nekaj izdaj. V svoji zbirki ima demo »Nekitakegaku«, leta 2005 pa je izdal prvenec »Malomatomanemona«. Sodeloval je tudi na številnih kompilacijah in če jih naštejeno po vrsti: »5'00'' slave za narodov blagor«, »Go elektrik«, »Hiphop kuhna«, »Od Soče do Korna vol. 1«, »G.U.A.R.« in »Imamo dobro glasbo Val 012«. Za sabo ima številne nastope, bil pa je tudi udeleženec klubskega maratona Radia Študent. Nekaj časa je sodeloval z bendom Veto, a je kasneje zapustil skupino zaradi različnih pogledov na glasbo.

Valterap @Mostovna, 22.3.2013. Foto: Jasmina Lozar, JZA crew




















Valterju je rap orodje izražanja. Znan je po besedičenju v lokalnem narečnem jeziku solkanščini, kar njegovo izražanje naredi še bolj pristno. Odlično se znajde tudi v freestylu, kjer je v ospredju hitro razmišljanje in improvizacija. Je človek odprtih misli in pogledov. Njegova besedila so polna kritičnih pogledov, saj brez tega njegova besedila ne bi bila taka kot so. Je brez dlake na jeziku, do določene situacije se opredeli tako kot misli, da je prav. Vodi tudi oddajo »Od glave do rapa«, ki se vsak četrtek zvečer vrti na Radiu Koper.

Ni komentarjev:

Objavite komentar