sobota, 12. julij 2014

Izšel je prvenec skupine Blackoutt

Blackoutt. Foto: Matej Grginic
Pri Založbi Punk Portala (ZPP) je izšla nova izdaja, tretja po vrsti. Pod njo se je zapisal EP skupine Blackoutt, ki nosi naslov »Behind«. Na izdaji je zbranih pet inštrumentalnih stonersko obarvanih skladb, slišite pa jih lahko spodaj. Preko bandcampa pa je možen je tudi dolpoteg celotne izdaje (name your price). Prvenec je ravnokar doživel premierno internetno izdajo, upamo pa, da jo dočakamo tudi na kakšnem fizičnem nosilcu glasbe.



Skupina Blackoutt prihaja iz Postojne. Sestavljajo jo Klemen Čepar na kitari, Tomaž Čepar na bobnih, Tomaž Valenčič na drugi kitari in Gran Blaško na basu, ki se je skupini pridružil kot zadnji. Band deluje od leta 2009 in te dni praznuje pet let obstoja. Skupina je imela že v samem začetku težave z vokalisti različnih sort, kar je globoko zaznamovalo njihovo delovanje. Na podlagi tega so se leta 2012 odločili za inštrumentalno pot po glasbeni sferi. V letu 2013 je ta kvartet izdal videospot za singel »Nitro«, svoj dan pa je pravkar doživel še njihov prvenec »Behind«.



Skupina ustvarja brezkompromisno podtalno riffovsko glasbo, ki jo obdajajo psihadelične kitare in malo težji ritmi stoner godbe z rahlimi vplivi grunga. V grobem rečeno, fantje tako podajajo svoj inštrumentalen stoner, ki mu niti ni mar za odsotnost vokalnih linij.

Ni komentarjev:

Objavite komentar