sreda, 4. junij 2014

Punk u Garaž z Guako in Puno Kapo

Slovenski Punk Rock Portal in Krep Bookings vas vabita na prvi skupni koncert »Punk u Garaž«. Dogodek se bo zgodil 6.6. 2014 v dvorani Gustaf v Pekarni. Vrata dvorane se bodo odprla ob 21:00, koncert pa se bo pričel eno uro kasneje. Nastopili bosta dve skupini:

Guaka (Bordeaux)
× latino explosive rock

Puna Kapa (Maribor)
× punk rock

Prispevek za koncert bo znašal 4 evre. Zahvaljujemo se Vam za obisk in podporo sceni ter skupini Guaka, ki se trenutno mudi na turneji. Dan kasneje bodo skupaj z lokalnimi Pankeroschi nastopili še v Klubu 13 v Kočevju.

Skupina Guaka deluje od leta 2003, od takrat pa so navrgli tri studijske albume. Zadnji album iz leta 2012 »Le Jardin Des Malices« je v Franciji požel pozitivne kritike, na njem so poleg drugih znanih glasbenih gostov angažirali tudi Bertranda Cantata iz kultnega francoskega benda Noir Desir. Skupino Guaka sestavljajo člani iz različnih latinsko ameriških držav (Čile, Venezuela, Mehike). Vsi so potomci južnoameriških staroselcev, torej Indijancev. Domujejo v Bordeauxu, kjer so našli svoj prostor za ustvarjanje.

Guaka
Njihova glasba posega po hitrih latinskoameriških ritmih in duhu Južne Amerike. Svojo glasbo imenujejo tudi sudaka rock. Sudaka je španska beseda za južnoameričane, slengovska in žaljiva. Toda Guaka se poistovetijo s to besedo in so ponosni, da so sudaka. Člani Guake pravijo, da rock za njih ni samo glasbeni stil, ampak način življenja, kjer ni tekmovalnosti med glasbeniki, kjer vsak prevzema odgovornost za svoja dejanja in besede.

Pod zabavljaško vnemo Guaka skrivajo politični aktivizem. Če je priložnost primerna, Guaka na svojih koncertih povejo tudi kakšno o zatiranju avtohtonega prebivalstva v Južni Ameriki. Polovico svojih prihodkov člani Guake namenijo dobrodelnosti, saj financirajo nekatere fundacije namenjene avtohtonim južnoameriškim indijancem. Guaka imajo tudi svojo promocijsko agencijo, organizirajo koncerte za druge sorodne francoske skupine in festivale.



http://klub-kps.si/wp-content/uploads/2013/12/Slika_PunaKapa-1-1024x741.jpg
Puna Kapa
Puna Kapa so nastali leta 2013, ko je prišlo do razpada skupine Malo Morgen. Trije bivši člani te skupine so se odločili nadaljevati pot in tako je prišlo do zagone benda Puna Kapa. V besedilih izražajo družbeno kritično držo in odprto mišljenje. Svoje poglede nato zapakirajo v zvoke punka in rock´n´rolla.

Dva komada skupine Pune Kape sta se znašla tudi na kompilacijski plošči »Gustaf Hits vol. 2«. Trenutno so v fazi ustvarjanje novih skladb, ki bodo svoje mesto našle na prvem albumu skupine. Upamo, da ga dočakamo kmalu. 



Nagradna igra: Podarjamo dve vstopnici za koncert Guake in Pune Kape 6.6. v dvorani Gustaf. Vse kar morate narediti je, da delite to povezavo, lahko tudi fb event ali plakat koncerta na fb-ju ter ob tem označite Slovenski Punk Rock Portal. Nato nam sporočite, da ste to storili na naš mail: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro "Punk u Garaž" ali nam sporočite na našo fb stran. Igra velja do vključno 5.6. do polnoči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar