ponedeljek, 3. marec 2014

Tito´s Bojs - Schpitzöck!

Skupina Tito´s Bojs je prejšnji mesec izdala svoj tretji album. Ta nosi naslov Schpitzöck!, izšel pa je pri neodvisni založbi Radia Študent (ZARŠ). Album je dosegljiv na bandcampu po načelu ˝prispevaj zanj kolikor želiš˝, na voljo pa je tudi v fizični obliki in ga lahko za 10 ojrov naročite tukaj.

Album je bil sneman že leta 2010 v Ljubljani, do izdaje pa je očitno preteklo še kar nekaj vode in verjetno tudi piva. Schpitzöck! vsebuje osemnajst nabritih punk rock komadov. Člani skupine radi malce provocirajo, pojejo o fojbah, delavskem razredu, kritizirajo obstoječi izkoriščevalski sistem, korupcijo ter tudi o zajebancijah, ki jim jih prinaša življenje.



Na plošči se je znašla tudi priredba komada skupine Dead Kennedys ˝Holiday in Cambodia˝, katero so sami preimenovali v ˝Ferje v Rovinju˝. V drugi polovici albuma pa so člani skupine posegli po novih (tudi zajebantskih) prijemih, kar daje albumu očitno želeno punk rockersko širino. Za komad ˝Uzmi mi vse˝ je bil leta 2011 posnet tudi spot, ki je na ogled spodaj.



Titovi fantje, katerih ime naj bi služilo provokaciji in spominu na prejšnji čase, so v svoji karieri izdali tri albume. Poleg zadnjega ˝Schpitzöck!˝, imajo v svojo zbirki še albuma ˝Electro Istra˝ iz leta 2002 in “Picajolo”, ki je izšel pet let kasneje. Izdali pa so tudi dva EP-ja. Prvi ˝Fajv Lajv˝ je bil spočet v letu 2001, EP ˝Glupača˝ pa je izšel v letu 2008.

Ni komentarjev:

Objavite komentar