sreda, 28. avgust 2013

NOFX na after-partyju Punk Rock Holidaya

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/998945_651568288188257_1224474124_n.jpgPunk Rock Holiday after-party:

NOFX (Kalifornija, ZDA)
punk rock

Predskupini:

Barb Wire Dolls (ZDA)
punk
Golliwog (Ribnica)
punk rock

After: The Melvinator (DJ Eric Melvin – NOFX) in Dirty Skunks

29.8.2013 ob 20:00, Cvetličarna, Ljubljana

FB dogodek: tukaj

Če bi Fat Mike komentiral Punk Rock Holiday festival, bi rekel, da so ga Bad Religion mogoče res razdevičili, ampak prišlo vam je na NOFX.

NOFX najbrž ni treba posebej predstavljati. Po dolgoletni ljubezni s takrat povsem neodvisno založbo Epitaph je Fat Mike NOFX v začetku novega tisočletja preselil pod okrilje svoje lastne založbe Fat Wreck Chords, s katero s svojo brezkompromisno držo poleg NOFX utrjuje pot številnim prvoligašem kalifornijskih hitrih ritmov, kot so Pennywise, Lagwagon, Mad Caddies, No Use For A Name, Less Than Jake in številnim novim. Čeprav v svoji karieri niso posneli niti enega resnega videa, odgovorili na skoraj nič novinarskih vprašanj in se spretno izogibali medijem, so NOFX po treh desetletjih še vedno eno največjih imen na sceni. Zakaj? Sami pravijo, da so v živo najslabši bend, a so vedno največja atrakcija, kjerkoli se pojavijo. Tipično, NOFX!

NOFX so za predskupino v Ljubljano zvabili čisto svežo koncertno atrakcijo, ki sliši na ime Barb Wire Dolls. Ameriški trio z grškimi koreninami sestavljata kitarist in bobnar ter odbita in simpatična pevka z nadimkom Isis Queen, ki s svojim reciklažnim punk bitch imidžem navdušuje vse po vrsti. Težko bi rekli, da je Steve Albini s Shellac letos maja odigral koncert leta v Ljubljani, je pa leta 2012 sproduciral odlično 2. ploščo Barb Wire Dolls z naslovom Slit, ki so jo v zadnjem letu in pol predstavili na več kot 300 koncertih…



Tiste, ki pogrešajo trezno kritičnost v slovenskem punku, je letos razveselila novica, da so ribniški Golliwog končno skadrirali novega bobnarja. Angažirani borci za pravice živali, ki so se leta 2011 obudili ravno ob prihodu NOFX v Slovenijo, so jih zdaj ravno NOFX potrdili za predskupino na Punk Rock Holiday After Partyju. Cvetličarna bo bržčas najmanjše prizorišče, na katerem so NOFX igrali v zadnjih dveh desetletjih, zato bo tokratni koncert gotovo neponovljiva izkušnja.

Da se zabava po koncertu ne bo končala, bo Eric Melvin (NOFX) aka The Melvinator stopil še za gramofone in predstavil svoj DJ set, pospremil pa ga bo dvojec Dirty Skunks, ki vas bo vrnil na Sotočje!



Piše: Društvo Kapa, Andrej Sevšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar