sreda, 17. julij 2013

The Thermals - ˝Desperate Ground˝

Nov album so aprila izdali The Thermals iz Portlanda. Sledjega so poimenovali ˝Desperate Ground˝ in nosi 10 novih komadov zvočna postavljenega nekje v vodah indie punk rocka. Album, ki nam ponuja za več kot 26 minut razigranega poslušanja, si lahko zastonj pretočite tukaj.

Album ˝Desperate Ground˝ je že šesti po vrsti. Izšel je za založbo Saddle Creek, kjer lahko tudi na kratko prisluhnite vsem komadom iz plošče. Za pesem Born To Kill je bil izdan tudi videospot, ki je za ogled na voljo spodaj. Založba poleg The Thermals izdaja tudi dela skupin kot so npr. Bright Eyes in Cursive. Na založbi jim je tudi izšel EP Desperate Ground Demos s štirimi komadi, originalno izdab na 7 inčerju za letošnji Record Store Day v nakladi 1000 komadov. Obe izdaji sta uploadani na Uploaded.net. Omejena naklada barvnega vinila albuma pa je na žalost že razprodana.

Prvi album The Thermals More Parts per Million je izšel 2003 za Sub Pop. Fucking A je bil izdan leto kasneje za isto založbo. Sledila sta še albuma The Body, the Blood, the Machineleta leta 2006 in Now We Can See leta 2009. Vsa dela so našla domovanje pri kultni založbi Sub Pop. Za izdajo albuma Personal Life so leta 2010 presedlali na še eno kultno založbo Kill Rock Stars.

The Thermals sta leta 2002 ustanovila Hutch Harris in Kathy Foster iz dua Hutch & Kathy. Kot zanimivost naj povemo, da je prva postava bila Harris na vokalu z Kathy Foster na basu, Jordan Hudson (iz M. Ward) na bobnih in Ben Barnett na kitari. Trenutno delujejo kot trio, poleg Kathy in Hutcha, (kitara in vokal) ga dopolnjuje še Westin Glass na bobnih. Skupina se te dni potika na turneji po Evropi.

Seznam pesmi:

1. Born To Kill
2. You Will Be Free
3. The Sunset
4. I Go Alone
5. The Sword By My Side
6. You Will Find Me
7. Faces Stay With Me
8. The Howl Of The Winds
9. Where I Stand
10. Our Love Survives

Ni komentarjev:

Objavite komentar