sreda, 29. maj 2013

Recenzija; Stojan Knežević - Mala Pošast EP

http://f0.bcbits.com/img/0000743552_20.jpg
Stojan Knežević
Mala Pošast je prišla konec decembra preteklega leta. Je že malo stara, a zadnja od Stojanovih izdaj in je trenutno najbolj aktualen Stojanov izdelek. Izdano na Jamendu, Last.fm, Bandcampu in Internet Archive. Nosi štiri kratke komade: Spizdiva, A-Ha, Mala Pošast in Crazy Bejbi. Stojan je pred leti dokazal, da je vešč produciranja indie glasbe, tudi že s Soap. in posebej še z Milo.. Soap. To so bili punk in Stojanov zadnji EP je tudi punk. Vsaj v D.I.Y. maniri. In tudi glasbeno črpa iz bogate punk rock in indie punk zapuščine, ki se zače tam v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Poleg tega je v preteklosti prinesel tudi tri dobre albume, Nejasne Rock Reference, Prijateljica in Škatla Ptic in EP --++++. Škatla Ptic še čaka na uradno izdajo. Novi EP Mala Pošast ne dosega prav kvalitete npr. Nejasnih Rock Referenc, je pa prikupen.

Za zastonj pretok s spleta kliknite: tukaj.

http://f0.bcbits.com/img/a1809677802_10.jpg
Mala Pošast EP
Stojan se ne obremenjuje s sodobnimi rock tokovi, njegova glasba je še posebej na Mali Pošasti zelo lo-fi. Stojan jo producira kar doma. Slabih sedem minut je ravno prav, da te zrajca. Potem te pa pusti kot ribo na suhem. Nadaljevanje sledi. Štirje komadi na tem EP-ju se zdijo kot glasbene skice. Prav dobro začete, pa se že končajo. No dva komada sta dobro zastavljena. Spizdiva in Mala Pošast sta tam malo pod dvema minutama in pol. A-Ha in Crazy Bejbi pa sta okoli ene minute, Crazy Bejbi malo več, A-Ha pa malo manj. Primitivni elektronski biti v Spizdiva malo kazijo glasbeno kreacijo z električno kitaro. V besedilu je Stojan neposreden. Glas kakršnega smo navajeni od njega. Tak trpeč. A-Ha. Sweet Child O' Mine In Time je vzet kot iz pozabljenih šestdesetih. Mala Pošast je edini komad , ki nosi kvalitete hitiča, kot npr. Krojačica Usode z --++++. Bobni kot bi jih odigral Stojan sam. No mogoče. Crazy Bejbi pa poklon Stojanovi punci.

Za več muzike kliknite na njegov Bandcamp. Vsa njegova muzika je zastonj za dolpretočiti. Obiščite lahko tudi njegovo last.fm in jamendo stran. Kdor še ne ve, Stojan je tudi slikar in je bil udeleženec Klubskega Maratona Radia Študent leta 2010. Leta 2009 je s fanzinom Krep izdal mini CD-R v mini DVD škatlici z artworkom z naslovom Mala Lo-Fi Retrospektiva. Zadje čase vadi s Primožev Vozljem z Radia Študent. Kreira, piše in slika. Pred časom je delal komade tudi v studiu, a tisti posnetki žal še niso na posluh. Upamo na novi album letos…


Piše: Matej V.

Ni komentarjev:

Objavite komentar