sobota, 18. maj 2013

New Wave Syria v poletje z novo ploščo

Da portal ni samo punk rockersko obarvan dokazuje tudi naslednja objava. New Wave Syria je domači elektro duet, ki ga sestavljata Urša Golob in Rok Pezdirc. Pred dnevi je izpod njunih rok izšla druga plošča ˝Summer˝, ki je nasledila prvenec ˝Hello, yes˝. Novi album je prav tako kot prvi izšel pri neodvisni založbi Cheap Tunes Records.

Album ˝Summer˝, nadaljujejo izročilo d.i.y. etike prve plošče. Ta izdelek združuje elemente post rocka, elektronsko obarvanih bobnov in distorziranih sintov. Je zelo poslušljiv album za mirne trenutke, v zasanjanih ritmih nas privede do razmišljanja o problemih in rešitvah le-teh. Popelje nas skozi poljane večnega. Pa da se ne bi preveč odtujili v tej atmosferi blagega zvoka, se na izdelku srečamo tudi s prav melodičnim hrupom, občasnim vokalnim vložkom ter nekaj hitrejšimi deli v posameznih skladbah. Dvojec je očitno predan raziskovanju in odkrivanju nekaj novega, kar jima kar dobro uspeva. Album je za poslušanje ter brezplačni dolpoteg dostopen na bandcampu skupine, ob tem pa lahko vseeno nakažete poljuben znesek za podporo njunemu ustvarjanju. Možno pa je seveda dobiti tudi klasičen cd na njihovih koncertih in z naročilom preko kontakta skupine.

17. maja je zasedba New Wave Syria na Metelkovi pripravila promocijski nastop ob izdaji nove plate, za 25. maja pa ima napovedan še en nastop in sicer v MC Kotlovnica v Kamniku. V juniju se bo skupina potikala še enkrat v Ljubljani, tokrat na Kongresnem trgu, za konec meseca pa jih bomo lahko ujeli še v jazz klubu Satchmo v Mariboru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar