ponedeljek, 8. april 2013

Elvis Jackson gredo na jug

Elvisi se bodo še pred uradno izdajo novega, petega albuma podala na krajšo turnejo po področju nekdanje skupne države. Čeprav že kakšno leto niso nastopali v Srbiji, so obdržali stike in bili v tem času deležni več povabil, zato so se odločili ponovno preveriti ozračje v srbski prestolnici Beogradu, kjer bodo v petek, 12. aprila nastopali v Domu Omladine, dan pozneje, v soboto, 13. aprila, so napovedani za študentski klub SKC Fabrika v Novem Sadu, krajšo turnejo bodo sklenili v nedeljo, 14.4. z nastopom v Sloga Cinemas v prestolnici Bosne in Hercegovine, Sarajevu. Za zečetek turneje pa se bodo v četrtek, 11. aprila predstavili v Močvari v Zagrebu. 

Elvis Jackson so redno, v letnih intervalih, nastopali ali na klubskih ali na festivalskih odrih v Srbiji. Spomnimo se, nastopali so večkrat na Exit festivalu, zadnjič pred dvema letoma, na glavnem odru skupaj z Faith No More, pred tem pa so bili gostje tudi Beerfestivala, v Dom Omladine pa se vračajo po 8 letih. Album »Against the Gravity« so predstavili tudi kot predskupina Faith No More in na več evropskih turnejah, nazadnje so bili na dveh zaporednih turnejih po Angliji, producent albuma pa je bil Bill Gould, basisit prej omenjene kultne ameriške skupine.

Tokrat bodo zvesti publiki iz Srbije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine predstavili vse največje hite, posebej pa bodo poslušalci deležni nekaj novih pesmi s prihajajočega albuma, ki ga bodo predstavili kmalu tudi na festivalskih odrih in večji t.i. balkanski turneji, ki jo pripravljajo še v letu 2013. Velja omeniti, da Elvis Jackson letos obeležujejo 15. obletnico delovanja in da so v tem času izdali 4 uspešne albume, 10 spotov, bili prisotni na številnih tujih kompilacijah in nastopali na več turnejah po Evropi (lansko leto tudi dvakrat po Veliki Britaniji), med drugim pa smo jih videli tudi na največjih evropskih festivalih, kot so Exit festival, In Music fest, Dunauinselfest, Sziget fest, Burgast fest, Rock For People, Rototom Sunsplash, Beerfestival, Azfest, Serengeti, Devilside itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar