četrtek, 14. februar 2013

S.A.R.S. v Mariboru in Postojni

S.A.R.S. prihajajo v naše kraje. To popularno srbsko skupino bomo v petek, 15.2. videli v Mariboru (MC Pekarna), v soboto, 16.2., pa v Postojni. S.A.R.S. so se na tokratni krajši vikend turneji odločili, da dvignejo temperaturo v manjših in srednje velikih klubskih prostorih in vzpostavijo, kar je njim še posebej pisano na kožo, tesnejši stik s svojimi zvestimi poslušalci in privrženci.
Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je band, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred slabimi sedmimi leti. Do danes so izdali dva CD-ja, drugega »Perspektiva« predstavljajo na turneji, prav pridno pa delajo tudi na gradivu za svoj tretji album, ker pravijo, da imajo precej svežih idej. Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija alternativne rock, reggae, ska, hip-hop in celo blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe. Njihov najprepoznavnejši hit »Budjav lebac« jih je ponesel med zvezde na področju balkana, kjer tudi redno koncertirajo in polnijo tako klube kot dvorane, na festivalih pa so že prava atrakcija.

S.A.R.S. so se v Sloveniji zelo uspešno predstavili najprej kot predskupina Elvis Jackson v prepolnih Križankah in si preko poletja zagotovili vrsto uspešnih festivalskih nastopov tako v Sloveniji kot po celotni nekdanji Jugoslaviji, med drugim tudi na velikem odru Exit festivala, Rock Otočca, Schengen festivala in Festivala Lent (Večerov oder), da ne naštevamo manjših festivalov... Nič manj uspešna ni njihova pot v letu 2012, saj so neprestano na poti. Da je skupina v Sloveniji resnično popularna se je izkazalo tudi na zadnji novemberski klubski turneji, ko so bili vsi klubi polni, vzdušje pa temu primerno.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar