petek, 23. november 2012

Ska punk veselica v Gorici

V soboto, 24. novembra, se bo ob 21:00 na Mostovni v Novi Gorici odvijala prava ska punk veselica, na kateri bosta nastopili britanski skupini New Riot in Thirteen Days, ki vse fane domačih Elvis Jackson, Less Than Jack, Mad Caddies in Reel Big Fish ne bi smeli pustiti ravnodušnih.

Ska punk zasedba New Riot se je zbrala v začetku tega tisočletja in kar nekaj let igrala pod imenom Fandangle. Pod tem imenom so odigrali več kot 1500 koncertov v Veliki Britaniji ter po Evropi. V tem času so izdali kar nekaj EP plošč in en album. Med drugimi so jih izvajalci, kot Reel Big Fish, Less Than Jake in Zebrahead, osebno izbrali kot predskupino na več turnejah. Po nekaj spremembah v postavi so se New Riot leta 2009 povzdignili iz pepela skupine Fandangle in takoj posneli EP z naslovom "Blood, Sweat & Beers", ki so mu spomladi 2010 dodali še debitantski album "Riot.Sleep.Repeat". Z izdajo prvenca so se marca 2010 spet odpravili na turnejo kot predskupina britanskih ska punk legend (Spunge), ter aprila nadaljevali z lastno turnejo. 

Thirteen Days so bili ustanovljeni leta 2008. Takoj so začeli pisati in igrati glasbo v power pop/pop punk stilu, kakršno so želeli tudi sami poslušati, leta 2009 pa so izdali studijski prvenec "It Start Now". Kmalu je skupina začela pridobivati podporo že uveljavljenih bandov, kot so All Time Low, Mad Caddies in Senses Fail ter nabirati izkušnje na festivalih s slavnimi imeni, kot so Blink 182, Simple Plan, Limp Bizkit, NOFX in podobni. Leta 2011 so posneli svoj drugi album "Love, Fear And Fire", ki jih ponese na visoko raven tako v glasbenem, kot tudi produkcijskem smislu.

1 komentar:

  1. You maԁе sоme really good points therе.
    I checked on the net to find οut mоrе about the iѕsue and fоund most indivіԁualѕ will go along with
    youг views on thіs site.

    Fееl free to surf to mу wеb site Pay Day Loans
    Here is my weblog ... Payday Loans

    OdgovoriIzbriši