torek, 24. julij 2012

Elvisi aktivno preživljajo poletje

Elvisi, kljub temu, da so veliko zaposleni s pripravo pesmi za novi, težko pričakovani peti album, ne mirujejo! Tudi to poletje so prejeli veliko ponudb za festivalske in koncerte nastope, tako doma, kot na tujem.

Na svojih nastopih še vedno predstavljajo aktualen in zadnji videospot za pesem This Time, ob bok katerega so za poletno rajanje pripravili najbolj udaren repertoar največjih uspešnic. Potem ko so letos dvakrat uspešno nastopali na turnejah po Veliki Britaniji in na koncertih v Nemčiji, so preko poletja bolj usmerjeni v nastope na domačem prostoru in ponovno na hrvaškem (Ferragosto Jam festival, Špancir festival) ter bližnji okolici. Poletno dogajanje so uspešno pričeli z nastopom na Rock Music Festivalu v Ljubljani, navdušili pa so tudi na koncertu Vala 202, Slovenskih konjicah, Radovljici in na švicarskem Open Eye festivalu, kjer so prvič nastopili pred več kot 10 leti delovanja, tako rekoč na začetku glasbene kariere. Za njimi je tudi že vrhunec poletja z nastopom na ŠVIC Festivalu v Čatežu pri Trebnjem in na Mladem festu v Sežani, v prihodnosti pa jih čaka še gostovanje na Ferragosto Jam festivalu ob jezeru Orahovac na Hrvaškem, Overthenoise festivalu v Italiji, Čipkariji v Idriji, v Celju (Šmartinsko jezero) in za zaključek poletja na Špancir festivalu v Varaždinu. Jeseni jih bomo lahko videli na Kongresnem trgu v Ljubljani, na krajšem nastopu v okviru projekta R.E.M., kjer so z ostalimi slovenskimi in povabljenimi tujimi glasbeniki za posebno kompilacijo v spomin na legendarno ameriško rock skupino R.E.M. predelali pesem iz zakladnice uspešnic. Več o projektu se bo spregovorilo kmalu.

Elvis Jackson se za oktober pripravljajo še na krajšo turnejo po Švici, decembra pa naj bi se ponovno tudi podali po Nemčiji, enkrat vmes pa bodo našli čas, da posnamejo pesmi za novo izdajo, ki jo želijo predstaviti v letu 2013.

Ni komentarjev:

Objavite komentar