ponedeljek, 21. maj 2012

Underground festival 2012

Subkulturni azil Maribor vas vabi na Underground festival 2012, ki bo potekal v soboto, 26. 5. od 17. ure naprej v studiu RTS televizije na Prešernovi ulici 3 v Mariboru. Vstop bo prost!

Rock glasba je danes izgubljena nekje med popom in obskurnostjo indie glasbe, je povsod prisotna a nikjer ne izstopa. Kljub temu se pravi rokerji še držijo svoje neuklonljive drže in jo vcepljajo v svojo glasbo. Pravi rokerji govorijo o resnici v družbi in to brez zadržkov, brez olepševanja in brez skrivanja. Vendar rock ne razkriva le dogajanja v družbi, razkriva predvsem izvajalca, njegove vrednote, ki v glasbi pridejo na plano, če ne drugače pa podzavestno. Na Underground festivalu nastopajo predvsem izvajalci, ki nimajo dvojnih meril, zato ta ne privrejo na površje.

Nastopile bodo skupine z vseh vetrov rock'n'roll žanra ter kot že postaja tradicija Underground festivala bo nastopil tudi en kantavtor.
- ter kantavtor Ivan Škrabe (cro).

Underground festival bo letos potekal že šestnajsto leto zapored ter tretje leto zapored v obliki TV produkcije. V okvirju letošnjega Underground festivala se bo tako posnelo 8 televizijskih oddaj – največ doslej – ki bodo ujele dogajanje s prireditve. Oddaje se bodo predvajale jeseni 2012 na RTS televiziji s številnimi kasnejšimi ponovitvami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar