nedelja, 8. april 2012

Naš band meseca aprila: Burn Fuse

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=aa545ae8c3&view=att&th=136318b83471504e&attid=0.5&disp=inline&realattid=f_h01bie2u4&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_jxYjegbINqp5p8iufIkPR&sadet=1333906244054&sads=Jx50cXpSLcgDaFg3lx0oGVRSl7UBurn Fuse so band, ki je s svojim delovanjem pričel jeseni 2010 ter prihajajo iz Celja. Njihove pesmi temeljijo predvsem na metalcoru v kombinaciji s hardcore glasbo. Kot večina metalcore/hardcore bendov, imajo tudi Burn Fuse »scream« in »clean« vokalne linije. Instrumental pa vsebuje veliko melodičnih »rifov«, »clean« kitarskih delov s petjem, težke »breakdowne« in kitarske efekte...Tako zvrst sami imenujejo Pussycore. Od kod ime Burn Fuse? Fantje so začeli razmišljati o imenu svojega banda. Hoteli so nekaj z zgodbo v ozadju in ker je imel Miha težave z varovalkami v svojem ojačevalcu, so menili, da bi bila dobra ideja, če bi se band imenoval nekaj v povezavi s tem problemom. Tako je postalo ime banda Burn Fuse (Spaljene Varovalke).

Vse skupaj se je v bistvu začelo že maja 2008, ko sta kitarist Jaka in bobnar Klemen ustvarila band. Omenjena začneta vaditi in ustvarjati nove komade. Medtem so potekale dejavnosti v zvezi z iskanjem ostalih članov benda, vendar se nihče ni mogel pravilno vklopiti, dokler se jim ni novembra 2009 pridružil Miha z še eno kitaro. Po Mihovem prihodu, so vaje postale bolj zabavne in prav tako bolj produktivne. Ker še vedno niso imeli basista, so iskanje potekale naprej. Nekje junija 2010 je Klemen preko interneta kontaktiral basista Gašperja, kateri je bil zelo zainteresiran za pridružitev v band, zato je prišel na vaje. Tako je bil band v že skoraj v polni postavi, potrebovali so samo še pevca. Slednjega so dobili čisto po naključju neko noč, ko so se družili zunaj. Povabili so ga, da bi predstavil svoje sposobnosti na naslednjih vajah in vsi so bili po njih zadovoljni z njegovo predstavo. Band je bil tako končno v popolni zasedbi in pripravljen za resno delo.

Janurja 2011 so izdali svojo prvi posneti komad z naslovom ˝Cut me loose˝, ki so ga objavili na spletu. V aprilu istega leta pa so prvič nastopili na Štuku v Mariboru, ko je takrat tam potekal natečaju za mlade skupine, na katerem so prišli do finala. Po tem je imel band še 3 koncerte in počasi so snovali pesem za pesmijo. Ko se je nabralo že kar dosti materiala, so se odločili, da bodo posneli vse pesmi za svoj prvi album. Tako so avgusta lansko leto pričeli s snemanjem v studiu Killing production v Laškem. Prvenec ˝Not too late˝ je luč sveta ogledal prejšnji mesec ter bil deležen promocijskega koncerta v Laškem. Marca je izšla tudi kompilacija snovborderskih posnetkov iz Fun parka Rogla, za katero so člani Burn Fuse prispevali svoj komad ˝Cut me loose˝. ˝Spaljene Varovalke˝ si v prihodnje želijo čim več nastopov in sveži album predstaviti vsakemu željnemu kvalitetne glasbe.

ČLANI SKUPINE:
Aljaž Ledinek - vokal, Jaka Tot - kitara, Miha Hlastec - kitara, Gašper Podbregar - bas kitara in Klemen Krajnc - bobni.

DISKOGRAFIJA: 
Not too Late (samozaložba, 2012)

KONTAKT: (booking, merch itd.
)
burn.fuse@gmail.com
facebook
reverbnation

PRIHAJAJOČI KONCERTI:
10.4.2012: Šourock @ ŠTUK, Maribor
25.4.2012: + Dead by grace @ Orto bar, Ljubljana
28.4.2012: + Frame in Heretic@ Kompleks, Ravne na koroškem



In na koncu še NAGRADNA IGRA, v kateri vam zasedba podarja 4. nagrade; 2x cd in 2x majčka. Nagradno vprašanje se glasi: Kateri komad z albuma Not Too Late je posnet v Piano verziji? Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na naš znani naslov slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 13. aprila, poleg pa še dopošite, za katero nagrado se potegujete.

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli cd-jke skupine The Hoax Program so: Špela Jeretina, Aljaž Tavčar, Uroš Žarn, Katja Možic in Milan Lackovič. Čestitke!

Ni komentarjev:

Objavite komentar