ponedeljek, 5. marec 2012

Naš band meseca marca: The Hoax Program


Zasedba The Hoax Program prihaja iz Ajdovščine, sestavljajo pa jo sami prekaljeni člani domače scene. Člani so pred tem delovali v zasedbah Low Punch, Iamdisease, Real Life Version in Elodea.

Člani benda The Hoax Program so svojo zgodbo začeli pisati leta 2007, ko so se odločili nadaljevati z glasbenim ustvarjanjem prav tam, kjer so je končala zgodba njihove prejšnje zasedbe Low Punch. Ta se je v drugi polovici devetdesetih s svojimi starošolskimi hardcore punk prijemi vihtela v ospredju domače glasne in kritično zaverovane glasbe. A članom zasedbe Low Punch so novi časi in spoznavanje še širšega glasbenega dogajanja prinesli spremembe v glasbeni podobi. Najprej so se odločili, da spremenijo ime in postanejo The Hoax Program, njihov hardcore pa je spremenil obliko in postal bolj rokenrolersko vrteč s širšo glasbeno sliko pa so nadgradili še z elementi math in stoner rocka ter kančki novega vala britanskega heavy metala. Čeprav se je glasbena podoba skupine spremenila, ostajajo ideali in kritičen pogled na družbeno ter politični dogajanje enaki. Le obravnavani so iz drugih zornih kotov in z drugimi glasbenimi prijemi.
 
The Hoax Program so leta 2008 v samozaložbi izdali prvenec z naslovom Lost Songs, Forgotten Melodies, leta 2011 pa so bili tudi Klubskega Maratona, ki ga vsako leto organizira Radio Študent. Decembra lansko leto pa je pri založbi Radia Študent izšla njihova druga plošča II. Na tem albumu se v 28 minutah in 23 sekundah zvrsti vseh njenih 11. pesmi,  vsebovanih z globokimi sporočili ter energijo, ki vas povleče vanjo. Priporočamo!

Zasedba:


Dean Gnezda - vokal
Radovan Lozej - kitara
Jani Jež - kitara
Ivo Lozej - bas
David Stibilj - bobni

Diskografija:

Lost Songs, Forgotten Melodies (2008, Storm Inside Rec.)
II (2011, Založba Radio Študent)

Kontakt:


Prihajajoči koncerti:

kmalu!



Nagradna Igra:

V tokratni nagradni igri vam zasedba The Hoax Program podarja 5x cd pred kratkim izdanega albuma II. Nagradno vprašanje se glasi: Kdo od zdajšnjih naštetih članov zasedbe The Hoax Program ni bil člani tudi zasedbe Low Punch? Odgovore nam prosim skupaj z vašim naslovom pošljite na mail: slovenia.punkrock@gmail.com s pripisom za nagradno igro. Odgovore bomo sprejemali do vključno 10. marca.

Nagrajenci prejšnje nagradne igre, ki so prejeli album zasedbe Muškat Hamburg so: Petra Virant, Miha Škof, Andraž Žvokelj, Robert Hren in Katja Možic. Čestitamo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar