ponedeljek, 19. marec 2012

Good Riddance prihajajo v Tolmin!

Letošnje leto je privržence kalifornijskega punk rocka že na začetku razveselilo z dobrimi novicami, saj so po petih letih premora ponovno združitev najavili Good Riddance. Z velikim veseljem sporočamo, da so Good Riddance za eno redkih postojank izbrali tudi Punk Rock Holiday v Tolminu!

Straight edge bend iz kalifornijskega mesta Santa Cruz, znan po kombinaciji hitrega punka ter spevnih melodij, je nastal v zgodnjih 90ih letih, velik vpliv nanje pa je imela živahna kalifornijska surferska ter skateboarderska kultura ter bendi, kot so Black Flag, The Adolescents, TSOL, Bad Religion in Sick Of It All. Good Riddance je kmalu po njihovem nastanku odkril Fat Mike (NOFX) ter jih povabil k sodelovanju z njegovo založbo Fat Wrek Chords, kjer so leta 1995 izdali svoj prvi studijski album »For God and Country«, kasneje pa so jih nanizali še 6.

Bend je s svojo glasbo vseskozi skušal ozaveščati ljudi ter vplivati na njihovo miselnost. Tako so okoli sebe zgradili močno bazo oboževalcev, k čemur je pripomoglo tudi njihovo konstantno koncertiranje in politično ter družbeno-kritično obarvana glasba. Good Riddanceso se večkrat izkazali tudi kot veliki dobrodelneži, saj so dober del zaslužka od prodanih albumov namenili raznim dobrodelnim organizacijam, predvsem tistim, ki so se borile za pravice živali.

Sčasoma so člani zasedbe postali preokupirani z drugimi obveznostmi in družinskim življenjem, zato je bilo vedno težje najti in uskladiti čas. To dejstvo, v kombinaciji s spreminjajočo glasbeno usmeritvijo stran od hardcore-a, je privedlo do končnega razpada skupine leta 2007. Po njihovih besedah jim je takrat še uspelo oditi z neko mero dostojanstva, brez da bi preprosto zbledeli v pozabo. Njihov zadnji koncert je bil v celoti posnet ter izdan kot live cd »Remain in Memory - The Final Show« leta 2008. Člani skupine so nato začeli sodelovati v različnih skupinah, npr. Outlie, I Want Out, Only Crime in The Real McKenzies. 2012 pa so se odločili, da se zopet zberejo ter odigrajo nekaj koncertov iz preprostega razloga - pogrešali so pesmi. Zaenkrat Good Riddance nimajo večjih planov in ne načrtujejo novih izdaj, vendar pa se veselijo svežih izkušenj ter dogodivščin na odru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar